For info in English click here

 

Τι είναι η Συμβουλευτική;

Η Συμβουλευτική είναι μια εμπιστευτική διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο Σύμβουλο και το άτομο που ζητάει βοήθεια. Μέσα από συχνές συζητήσεις, έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, τους φόβους και τα συναισθήματα σας με έναν εκπαιδευμένο ειδικό που θα σας καθοδηγήσει να εξερευνήσετε τρόπους κατανόησης αλλά και αντιμετώπισης των ζητημάτων που σας απασχολούν. Η Συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καινούριες οπτικές, να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις και να χτίσετε μια αίσθηση ψυχικής ισορροπίας.

Για ποιά ζητήματα μπορεί να με βοηθήσει η Διαδικτυακή /Online Συμβουλευτική;

Γενικά, η διαδικτυακή(online) Συμβουλευτική ενδείκνυται για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση και αισθάνεται ότι χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να την επιλύσει. Επίσης μπορεί να είναι βοηθητική για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν

 • Άγχος
 • Κρίσεις πανικού
 • Ήπια ή μέτρια κατάθλιψη
 • Κοινωνικό άγχος
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
 • Προβλήματα σχέσεων ή
 • για οτιδήποτε άλλο αισθάνεστε ότι σας εμποδίζει να ζείτε με πληρότητα κι εσωτερική ηρεμία

Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν σοβαρή ψυχοπαθολογία ή αυτοκτονικές τάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με κάποια υπηρεσία ή ειδικό ψυχικής υγείας με τον οποίο μπορεί να υπάρξει σε άμεση επαφή.

Είναι αποτελεσματική μια θεραπεία μέσω ίντερνετ;

Ίσως να έχετε ακούσει ότι η online συμβουλευτική δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ατομικές συνεδρίες ως προς την αποτελεσματικότητα της. Η αλήθεια είναι πως πάντα, οτιδήποτε καινούριο προκαλεί ενστάσεις κι αμφισβήτηση. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αριθμός ερευνών αποδεικνύει αυτή την επιφυλακτικότητα ανακριβή. Η διαδικτυακή συμβουλευτική μπορεί να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με την συμβατική, όπως χαρακτηριστικά δείχνουν μελέτες. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet σχετικά με την διαδικτυακή γνωσιακή θεραπεία της κατάθλιψης (1)έδειξε πως είχε παρόμοια αποτελέσματα με την παραδοσιακή θεραπεία.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει ωφέλη παρά μειονεκτήματα: έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με την διαδικασία με αποτέλεσμα να είναι πιο ειλικρινείς κι έτσι να επιτρέπουν στο σύμβουλο να παράσχει καλύτερη θεραπεία.

Πέρα από τα παραπάνω,

Η διαδικτυακή συμβουλευτική έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Εξυπηρετεί ανθρώπους οι οποίοι:

 • Ζούν σε απομακρυσμένα μέρη και κατά συνέπεια δεν έχουν πρόσβαση σε συμβούλους/ψυχοθεραπευτές.
 • Έχουν κάποιες αναπηρίες όπως για παράδειγμα προβλήματα ακοής ή περιορισμένη κινητικότητα.
 • Έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι.
 • Έχουν συγκεκριμένες φοβίες (όπως π.χ κοινωνική φοβία ή αγοραφοβία).

Με ποιούς τρόπους πραγματοποίείται η Online Συμβουλευτική;

Προσφέρω online συμβουλευτική με τρείς τρόπους:

α) Μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων e-mail. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν εκφράζουν τις σκέψεις τους γραπτώς παρά όταν μιλούν κατευθείαν σε κάποιον. Επίσης, ο γραπτός λόγος δίνει σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να εκφραστούν πιο αναλυτικά και σε μεγαλύτερο βάθος.

β) Μέσω Skype Video. Η τηλεδιάσκεψη μέσω Skype παρέχει τη δυνατότητα οπτικοακουστικής επαφής μεταξύ θεραπευτή και πελάτη. Αυτός ο τρόπος διαδικτυακής συμβουλευτικής παρέχει μια επικοινωνιακή αμεσότητα παρόμοια με αυτή που θα υπήρχε εάν και οι δύο πλευρές βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Γ) Μέσω Skype Chat ή MSN Chat. Το Chat είναι διαφορετικό από το Email γιατί συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο κι έχει τη μορφή συζήτησης. Είναι όμως διαφορετικό κι από την τηλεδιάσκεψη γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαβάσει, να σκεφτεί και να γράψει κανείς.

Πώς μπορώ ν’αρχίσω;

1) Για να κλείσετε ραντεβού, στείλτε μου e-mail στο info@happymind.gr ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.Εξηγήστε μου περιληπτικά ποιό είναι το θέμα που σας απασχολεί.

Όταν λάβω το e-mail σας, θα επικοινωνήσω μαζί σας για κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις (εάν χρειάζεται) κι αν το ζήτημα σας είναι κάτι που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, θα σας προτείνω κάποια ώρα και μέρα για το πρώτο ραντεβού.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι online συνεδρίες θα πρέπει προπληρώνονται.

Εάν χρειαστεί ν’ακυρώσετε τη συνεδρία, παρακαλώ ενημερώστε με από την προηγούμενη μέρα. Σε περιπτώσεις ακύρωσης μετά από αυτό το χρονικό όριο, η συνεδρία θα πρέπει να χρεωθεί κανονικά.